Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kuidas valida sarja RILAKDEKOR dekoratiivsete pinnakatete pealekandmiseks õiget pahtlilabidat

Õigesti valitud tööriist on üks neist otsustavatest teguritest, mis kindlustavad parimate dekoratiivsete omadustega katte. Sarja RILAKDEKOR pinnakatete pealekandmise standardseteks meetoditeks soovitame kasutada järgmisi tööriistu (vt tabelit). Pintslite ja rullide valik on turul praegu piisavalt lai ja kvaliteetse maalritööriista leidmine ei ole üldjuhul eriline probleem.

RILAKDEKORi pinnakatete pealekandmiseks pahtlilabidat valides tuleks siiski olla eriti tähelepanelik, kuna suurem osa praegu turul pakutavatest pahtlilabidatest on mõeldud tavapärasteks ehitustöödeks, krohvimiseks, pahteldamiseks, ehitusliimide pealekandmiseks jne. Spetsiaalselt dekoratiivsete pinnakatete pealekandmiseks mõeldud pahtlilabidatel peavad aga olema erilised omadused. RILAKDEKOR soovitab kahte tüüpi pahtlilabidaid.

1. Trapetsikujuline pahtlilabidas on valmistatud kõrglegeeritud poleeritud roostevabast terasest (vt foto 1).

Foto №1

Iseloomulikud omadused ja eelised:

1.1. Trapetsjas kuju (vt foto 2) hõlbustab krohvi ühtlast pinnalejaotumist ja vähendab ohtu saada tulemuseks korduva, ühesuunalise reljeefistruktuuriga faktuur. Eriti tähtis on see näiteks marmorit ja liivakivi imiteerivate faktuuride loomisel (nt VALLE, VENETO CLASSICO ja ATACAMA tooted), sest naturaalsele kivile ei ole rangelt korrapärase geomeetriaga struktuur omane.

Foto №2

1.2. Ergonoomiline disain ja mugav käepide kergendavad erinevate reljeefistruktuuride saavutamist ning seda eriti suurtel pindadel, sest pinnale vajaliku faktuuri andmiseks peab käsi liikuma erinevate nurkade all ja erinevatele kaugustele. Hästi tasakaalustatud tööriist kergendab pealekandmist (käsi ei väsi nii kiiresti) ning aitab kaasa veelgi väljendusrikkamate ja kordumatute faktuuride loomisele, kuna parandatud ergonoomika annab liigutustele suurema ulatuse, mis kokkuvõttes väljendub just teile sobivas kordumatus faktuurimustris.

1.3. Pahtlilabidas on valmistatud ülitugevast roostevabast, kõrglegeeritud ja poleeritud terasest, mis on eriti oluline lihvitavate lubikrohvide VENETO CLASSICO ja ATACAMA kasutamisel. Töö lihvimisjärgus võib tavalisest terasest valmistatud, veidi ebakvaliteetsema pahtlilabida kasutamine põhjustada reljeefist eenduvate osade „rauastumise” – raudkarbiid rändab tööriistalt töödeldavale pinnale ja võib selle inetult mustaks teha. RILAKDEKORi soovitatud pahtlilabidad on valmistatud spetsiaalsest, eriti vastupidavast roostevabast terasest, mis teeb „rauastumisdefekti” tekkimise võimaluse peaaegu olematuks. Samuti tasub märkida, et kuna VENETO CLASSICO või ATACAMA poleerimisstaadiumis peab pahtlilabidale mööda tööpinda kulgedes järk-järgult tugevamalt vajutama, kergendavad RILAKDEKORi soovitatavate pahtlilabidate tööosa elastsusomadused poleerimist, kindlustavad vajaliku tulemuse väikseima ajakuluga ja vähendavad ohtu, et pind saab kogemata ülearu jõuliselt tegutsedes kahjustusi.

1.4. Erinevalt krohvimistöödel kasutatavatest standardsetest kelludest on RILAKDEKORi soovitatavad trapetsikujuline pahtlilabidad ümardatud nurkade ja tööservaga (vt foto 3). See on eriti tähtis, et vältida paralleelseid vööte ja kriime, mis võivad tekkida siis, kui pind kaetakse VENETO CLASSICO, ATACAMABOREALISe või SETUALiga.

Foto №3

Kolmnurksed pahtlilabidad (vt foto 4).

Foto №4

1.5. Sarnaselt trapetsikujulistele on ka kolmnurksed pahtlilabidad valmistatud ülitugevast roostevabast, kõrglegeeritud ja poleeritud terasest. See on eriti tähtis keeruka reljeefiga liivkrohvialade poleerimisel, et minimeerida „rauastumisdefekti” tekkimise ohtu (vt punkti 1.3.). Nagu trapetsikujulistel, on ka neil pahtlilabidatel ümardatud nurgad (vt fotot 5). Eriti oluline on see paralleelsete vöötide ja kriimude tekkimise vältimiseks siis, kui pahtlilabidat kasutatakse VENETO CLASSICO ja ATACAMA poleerimiseks, SCINTILLO pealekandmisel valgete geelitaoliste osakeste „triikimiseks” ja samuti erinevate ruumiliste faktuuride reljeefi (ATACAMA jt krohvide abil saadavate reljeefide „Travertine“, „Core” jt) silumiseks.

Foto № 5

Võta meiega ühendust

Aitame hea meelega

SIA Rīgas laku un krāsu rūpnīca

Daugavgrīvas iela 63/65, Rīga, LV-1007

Reģistrācijas Nr.: 40003284444

PVN Nr.: LV40003284444

Banka: A/S Swedbank

Konts: LV23HABA0019308047593

Bankas kods: HABALV22

Võta meiega ühendust

Aitame hea meelega